Un llibre original per nens i nenes que van a contracorrent: En Blai i la seva ombra

@bealopezrequena a partir de la capsa Oks&Bo de setembre

Un dels jocs més intuïtius i espontanis dels infants des de ben menuts és jugar amb les ombres, i especialment amb la pròpia ombra. Si heu presenciat mai el moment en què un infant descobreix per primera vegada la seva ombra sabreu que aquest moment és viscut amb un alt grau de meravella, què màgic es veu el món quan el contemplem per primera vegada!  

A partir d’aquest instant de descoberta tots som conscients que tenim una ombra i que aquesta ens acompanyarà fidelment un dia rere l’altre, ben a propet nostre, enganxada a terra, tot prenent formes i llargàries diferents segons la posició del sol. Aviat aprendrem també que l’ombra desapareix amb l’arribada de la nit, i que tot i que ho vulguem no ens acompanya mai mentre dormim…

En Blai, el protagonista del llibre Oks&Bo del mes per nens i nenes de 3-7 anys, En Blai i la seva ombra, també ho sap, però un matí quan es lleva i va a la cuina per preparar-se-se l’esmorzar descobreix que la seva ombra s’ha desenganxat de terra i està asseguda a taula prenent-se un cafè. Sorprenent! Al principi, aquest grau d’insòlit li resulta insuportable i intenta evitar per tots els mitjans aquesta ombra rebel. Però l’ombra el segueix, i sembla decidida a no deixar-lo estar malgrat els divertidíssims i infructuosos intents d’en Blai per desempallegar-se’n.  

@conto.contes a partir de la capsa Oks&Bo del mes de setembre

Finalment, rendit davant la perseverança de l’ombra, en Blai decideix fer-li un espai a la seva vida, i al cap d’un sol dia descobreix que amb la seva companyia tot sembla il·luminar-se d’una manera particular, més alegre, doncs la vida sempre es veu més bonica quan la compartim. Amb l’arribada de la nit, però, a l’ombra li succeirà allò que sabem que ocorre cada nit amb les ombres i en Blai de cop se sentirà sol i buit. Al matí següent tot semblarà de nou haver tornat a la rutina, fins que en Blai faci de nou un descobriment sorprenent… i és que els girs de Cali són sempre fabulosos!

Blai i la seva ombra és un llibre excepcional per molts motius: per la seva capacitat d’afrontar una temàtica completament original en el panorama de la literatura infantil d’una manera divertida i a la vegada profundament filosòfica; per l’habilitat de Cali de crear un personatge adult amb un esperit tan propi d’un nen; per les excepcionals i expressives il·lustracions urbanes de Serge Bloch, i pel final inesperat d’aquesta història només propi de les millors narracions.

Esperem que petits i grans pugueu gaudir tant com nosaltres amb aquesta història de tocs surrealistes, us commogueu tant com en Blai amb l’arribada de la nit i us ho passeu d’allò més bé amb tots els jocs i sorpreses que us proposem a la capsa Oks&Bo del mes de setembre.

Si no vas ser a temps d’encarregar la teva, encara pots fer-ho a través de la nostra pàgina web, no et perdis aquesta lectura tan original! www.oksandbo.com

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *