Com organitzar una festa d’aniversari senzilla

Teniu alguna celebració infantil a la vista i encara no l’heu organitzada? Us espanta haver de dedicar mil hores a fer-ho però no voleu decebre els petits? Llegiu aquest article sobre com organitzar una festa d’aniversari senzilla que compleixi amb les seves expectatives però us sigui molt fàcil de preparar!

Ja fa unes setmanes que al calendari de casa hi tenim marcat l’aniversari del  F. , el meu fill gran que està punt de fer 5 anys, un moment molt desitjat si ens hem de basar en la de vegades al dia que corre a la finestra (on tenim penjat el calendari) per comptar quants dies falten perquè arribi.

Ni el seu pare ni jo hem estat mai grans organitzadors de festes, de fet els nostres propis aniversaris i celebracions els passem sempre en la intimitat i ens fa feliços fer-los especials amb petits detalls que no suposin setmanes de planificació, multitudinàries reunions socials ni una gran despesa. Som persones senzilles fins i tot en els moments excepcionals. Fins ara les celebracions del F. s’havien celebrat exactament de la mateixa manera, amb un dinar o berenar de família a casa, o a casa els avis, i ell havia estat feliç de fer-ho d’aquesta manera.

Com organitzar una festa d’aniversari senzilla. Truc 1: al parc i no et compliquis!

Però aquest any les coses han canviat una mica, i per en F. s’ha tornat una qüestió important celebrar una festa que sigui “una festa”, ja m’enteneu. Potser es deu al fet que fa els anys a finals de curs, i ja fa 9 mesos que assisteix a les festes, GRANS (algunes de molt grans), i petites, dels seus amics. Així doncs, per respectar la seva il·lusió hem decidit organitzar una petita celebració que, sense deixar de ser senzilla,  compleixi el màxim possible amb les seves expectatives (amics, berenar dolç i alguna sorpresa).

Avui vull compartir els nostres trucs sobre com organitzar una festa d’aniversari senzilla per als petits que no es converteixi en un maldecat per a vosaltres. Aquí us deixo els detalls de la nostra festa:

ON?

Vivim en un petit pis d’un barri de Barcelona, així que convidar tota una colla d’amics a casa i no acabar sortint tots per la finestra és una gesta gairebé impossible. Ho celebrarem en algun dels parcs de la ciutat on hi hagi una petita taula i un ampli espai on córrer i jugar a l’aire lliure. Aquest any, a més, amb la situació excepcional que estem vivint preferim un espai obert on tothom se senti més còmode.

COM?

Convidats: segurament si no vinguéssim del moment sòcio-sanitari del que venim hauríem convidat tots els companys de classe, doncs ens sembla l’opció més generosa i inclusiva, esperem poder fer-ho d’aquesta manera l’any vinent. Aquesta vegada, però, ens limitarem a convidar els 5 amics/amigues més propers,  que acompanyats pels seus germans i pares ja constitueixen un número digne de ser considerat “festa”.

Menjar: aquest és un dels punts que més m’estressen de les festes convencionals, així que prefereixo planificar un berenar senzill que fer-me enrere de la festa per la por a que es converteixi en una feinada de tot un dia. Fruita tallada (meló i síndria fresquets), alguns entrepans, crispetes i un pastís d’aniversari de xocolata fet a casa seran tot el que ens caldrà! Tot plegat es pot preparar en 1h30 abans de la celebració. Pel que fa a la beguda som molt partidaris de l’aigua fresca a aquesta edat, portarem gots de paper reciclables i un retolador perquè cada convidat es marqui el seu.

Com organitzar una festa d’aniversari senzilla, truc 2: menjar i beguda simples i gots de paper!

Decoració: el nostre somriure, els arbres del parc i el cel blau que espero que ens acompanyi! També ens endurem una garlanda de paper de colors que des de fa anys fem servir per TOTES les celebracions d’aniversari de la família.

Regals: aquest és tot un tema, al que properament vull dedicar tot un article del blog, però en general demanem que els amics no portin res a la festa, doncs volem inculcar als nostres fills el valor que la presència dels que estimem té en sí mateix. A la família, però, sí que li fem regals, però intentem triar-los molt bé i no caure en un consumisme excessiu. L’ajudem a triar alguna joguina que li faci il·lusió i que sapiguem que serà duradora i li reportarà alegria durant molt de temps, i convidem als familiars que ens ho demanen, a regalar contes i experiències per compartir amb els petits (entrades al cinema, visites a l’aquari, etc). Quan a nosaltres ens conviden a algun aniversari on s’espera que portem un regal sempre portem contes, no cal ni dir-ho! 😉

Foto de @bealopezrequena a partir del llibre i materials de la capsa Oks&Bo de juny, una capsa sobre les celebracions!

I què farem: jugar lliurement! Només qui no ha estat mai en un parc a l’aire lliure amb 5 petits amics i un bon berenar pensarà que no n’hi ha prou. Cap al final de la festa, però, organitzarem un contactontes casolà per fer la trobada més especial. Durant els propers dies triarem amb en F. el conte que voldrà que expliquem amb tots els seus amics.

PER QUÈ?

La raó principal per la que hem decidit celebrar les nostres festes d’aniversari de manera senzilla és perquè ens surt del cor fer-ho així, perquè no necessitem res més per passar una bona estona i ens agrada que els nostres fills tampoc ho necessitin. Hi ha raons mediambientals que ens conviden a viure una vida senzilla, però per nosaltres la raó principal és que aquesta vida ens fa més feliços.

I vosaltres, com celebreu les festes? Ens encantaria que ens deixéssiu un comentari amb els vostres consells!

Una forta abraçada,

Núria

2 comentaris a “Com organitzar una festa d’aniversari senzilla”

  1. Hola!
    Aquest tipus de festes són les millors!
    Només volia “donar-vos” una idea sobre els regals; en el grup d’amiguets i amiguetes del meu fill gran (a punt de fer-ne 5 també), el que fem és que cadascú li ha de fer una coseta: pot ser un dibuix, un collar amb macarrons, una corona, un petit collage, no sé… qualsevol cosa que vulguin fer!
    És una idea fantàstica perquè el/la que entrega el regal sempre ho fa amb un punt d’orgull per la feina feta i el/la que el rep ho fa amb tota la il·lusió del món sabent que allò ho han fet especialment per ell/ella!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *